Misiunea noastră

Vrem ca Buzău să fie pe harta comunităților active!

Deși fundațiile comunitare funcționează deja în 16 comunități din România, multă lume încă nu înțelege ce fac fundațiile comunitare și care este rolul lor. Rolul lor primordial este acela de a construi încredere. Dicționarul definește încrederea ca acțiunea de a (se) încrede și rezultatul ei – sentimentul de siguranță față de cinstea, buna-credința sau sinceritatea cuiva. ”În opinia mea, încrederea este lipiciul social de care o comunitate are nevoie pentru ca ea să poată fi numită ACASĂ.” Rucsandra Pop, Director Program Fundații Comunitare în cadrul Asociației pentru Relații Comunitare.

Misiunea Fundațiilor este să transforme acest substantiv în verb, să inspire și să ajute oamenii din comunitățile în care activează să construiască lucruri împreună, cu resurse din comunitate. Fundațiile comunitare și toți partenerii lor – fie ei donatori, susținători sau organizații – sunt imaginea unei Românii utopice, dar o utopie pe care pas cu pas, program cu program, fundație cu fundație o punem în practică. O sintagmă potrivită fundațiilor e aceea de visător pragmatic. Ele nu doar visează la o comunitate mai bună, ci o construiesc împreună cu oamenii locului.

Dacă și tu ai visat ca Buzăul să se transforme într-un loc mai bun pentru tine, vecinii și copiii tăi, poate că a venit momentul să faci ceva ca să îndeplinești acest vis.

[ Show more ]

Proiecte

Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Iar pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, ne-am propus să strângem fonduri pentru proiectele și activitatea Fundației Comunitare Buzău. 

1,825 RON Suma:
14 Donatii:
1 Galantomi:

Pass the Voice este un concept Autism Voice dedicat părinților, cu scopul de a transfera familiilor toate resursele necesare recuperării copiilor cu autism.

3,655 RON Suma:
35 Donatii:
1 Galantomi:

Vom sprijini 10 copii proveniți din medii defavorizate, dar care, prin rezultatele lor,  ne dau încredere că odată ajunși mari, vor contribui la îmbunătățirea calității vieții comunității.

4,555 RON Suma:
13 Donatii:
1 Galantomi:

Împreună, putem construi un spațiu cum nu mai e altul în România. Putem afla mai multe despre Pământ, despre Mediu, despre schimbările care au avut loc în istoria de mii de milioane de ani a planetei și putem monitoriza schimbările care au loc chiar acum, în jurul nostru.

3,790 RON Suma:
41 Donatii:
1 Galantomi:

Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, vrem să înființăm Fundația Comunitară Buzău.

8,614 RON Suma:
41 Donatii:
1 Galantomi:

Intenția noastră este să amenajăm un spațiu de învățare complementar și creativ. Spațiul va fi destinat în primul rând repetițiilor de teatru; de asemenea, în sala respectivă se vor putea juca piese de teatru pentru un public de 25-30 de persoane. Dotările sălii vor permite și realizarea de filmări (scurtmetraje), de montaj video și de ateliere de film. Nu în ultimul rând, sala va putea servi, prin dotările menționate, la repetiții pentru public speaking și la desfășurarea de concursuri în acest domeniu.

 

 

2,040 RON Suma:
11 Donatii:
1 Galantomi:

Împreună putem să oferim siguranţa unei vieţi intrauterine şi un start fizic şi psihic mai sănătos  în viaţă copiilor buzoieni, printr-o instruire, informare şi educare adecvată a părinţilor lor. Moaşa (midwife=femeia de lângă femeie) în mijlocul comunităţii buzoiene va învăţa femeile şi partenerii lor să perceapă sarcina şi naşterea ca pe nişte evenimente naturale de viaţă şi le va instrui astfel încât să le parcurgă firesc, fără frica durerilor de naştere şi teama de ineditul poziţiei de proaspeţi părinţi.

1,113 RON Suma:
11 Donatii:
1 Galantomi:

Râul Bâsca Mare este amenințat cu distrugerea totală de un proiect de aducțiune derulat de Hidroelectrica SA. În urma acestui proiect de aducțiune, tot debitul acestui râu o să dispară, afectând iremediabil un habitat natural Natura 2000 și 4 specii de pești protejate la nivel European.

15,221 RON Suma:
72 Donatii:
1 Galantomi:

Atelierul de film documentar DOCROADS Romania 2019 este un proiect dedicat tinerilor realizatori de film interesați de filmul documentar. DOCROADS este un workshop de proiecte de documentare creative și o inițiativă de training destinată tinerilor profesioniști din domeniul audio-vizual. 

 

480 RON Suma:
6 Donatii:
1 Galantomi:

Tandemo va fi o aplicatie care va intermedia întâlniri/intervenții în școli între elevi și oameni cu idei și resurse valoroase din afara spațiului școlar. Invitații pot fi din zona de tehnologie, inovație sau antreprenoriat, dar și zone de conținuturi care se abordează foarte rar/sau deloc în școală în România.

4,235 RON Suma:
26 Donatii:
1 Galantomi:

Asociația Kara Dog Search & Rescue desfășoară activități de creștere, îngrijire și instruire a câinilor utilitari, de căutare și salvare urbană și în mediu natural, de sub dărâmături și de sub avalanșe, precum și câini de companie și de însoțire pentru ajutorarea peroanelor cu dizabilități și aflate în nevoie.

225 RON Suma:
4 Donatii:
1 Galantomi:

Evenimente fundraising

31 Dec 2019

30 Day Fundraising Challenge ~ 2019

In beneficiul: Cercul de Donatori Buzău - Salvați Bâsca Mare

Nu ești neaparăt un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi.

15,221 RON

Suma:

1

Galantomi:
72 Donatii
31 Dec 2019

30 Day Fundraising Challenge ~ 2019

In beneficiul: Cercul de Donatori Buzău - Caravana cu moașe

Caravana cu Moașe este un proiect inițiat și susținut de Asociația Moașelor Independente (AMI). Proiectul își propune ca activitate principal

1,113 RON

Suma:

1

Galantomi:
11 Donatii
31 Dec 2019

30 Day Fundraising Challenge ~ 2019

In beneficiul: Cercul de Donatori Buzău - ART 3,14

Proiectul nostru este parte dintr-o viziune mai amplă a școlii de la Hasdeu asupra relației pe care o construiește cu întreaga comunitate buzoian

2,040 RON

Suma:

1

Galantomi:
11 Donatii
10 Nov 2019

Athens Marathon. The Autentic ~ 2019

In beneficiul: "Pass the voice" la Buzau

Atena Clasic (autentic) Marathon este o cursă anuală de maraton pe șosea care se desfășoară la Atena, Grecia, în mod normal la începutul lunii noiembrie. Cursa a atras 43.000 de concurenți în 2015, dintre care 16.000 au fost pentru cei 42.195 km parcurs, ambele numere fiind un record permanent pentru eveniment. Restul alergătorilor au concurat în cursele concurente de 5 și 10 kilometri și concursul de curse.

3,655 RON

Suma:

1

Galantomi:
35 Donatii

Pagini fundraising

Salvați Bâsca Mare

Ultimile informații (data 17.12.2019): Am lansat aceasta campanie de donații cu dorința de a strânge suma de 12.000 lei. În data de 16.12.2019 am

15,000 RON Target
15,221 RON Suma
72 Donatii
100% Complete

Caravana cu moaşe

Proiectul Caravana cu Moase initiat de Melania Tudose, moasa la Maternitatea din Buzau, isi propune ca impreuna cu o echipa formata din 15 Moase, sa o

12,000 RON Target
1,113 RON Suma
11 Donatii
9.275% Complete

ART 3,14

Știai că 65% dintre copiii care intră acum în sistemul de educație vor face la locul de muncă, după terminarea școlii, activități care astă

12,000 RON Target
2,040 RON Suma
11 Donatii
17% Complete

Îmi donez ziua de naștere pentru Fundația Comunitară Buzău

Dragi prieteni, pentru mine se apropie acel moment al anului în care mă gândesc cât de minunat este să devii personajul principal pentru o zi. Es

3,000 RON Target
1,825 RON Suma
14 Donatii
60.833333333333% Complete

UN - Universal Language

Asociația Kara Dog Search& Rescue va organiza 3 întâlniri cu cetățenii din județul Buzău: două pentru a prezenta diferite tehnici și proc

10,000 RON Target
225 RON Suma
4 Donatii
2.25% Complete

Tandemo

Tandemo va intermedia întâlniri/intervenții în școli între elevi și oameni cu idei și resurse valoroase din afara spațiului școlar. Invitaț

10,000 RON Target
4,235 RON Suma
26 Donatii
42.35% Complete

DOC ROADS

Atelierul de film documentar DOCROADS Romania 2019 este un proiect dedicat tinerilor realizatori de film interesați de filmul documentar. DOCROADS es

10,000 RON Target
480 RON Suma
6 Donatii
4.8% Complete

Împlinim visuri pentru copii proveniți din medii defavorizate

Ne pregătim pentru petrecerea de botez a micuței Mara din 20 iulie (sambata). Am reușit să-i oferim Marei multe lucruri de care deja se bucură

3,000 RON Target
4,055 RON Suma
12 Donatii
100% Complete