Danut Solcan - Fundația Comunitară Buzău

ART 3,14

2,040 RON Donatii stranse
17% Complete
12,000 RON Target
11 Donatii

 

Știai că 65% dintre copiii care intră acum în sistemul de educație vor face la locul de muncă, după terminarea școlii, activități care astăzi nu există?

Într-o lume în plină schimbare, al cărei viitor e greu de anticipat, soluția inteligentă e să dezvoltăm acele competențe care permit adaptarea la nou: creativitatea, gândirea de tip design, inteligența emoțională, capacitatea de a fi autonom, abilitatea de a organiza – adică niște competențe pe care sistemul educațional le ignoră în mare măsură.

Din păcate, dincolo de această deficiență la scară națională, adolescenții din Buzău mai au o problemă: într-o perioadă esențială în dezvoltarea lor, ei au la dispoziție puține variante de educație alternativă și dezvoltare personală. Buzăul, nefiind centru universitar, are nevoie de un reper educațional atractiv. Noi credem că Hasdeul, și în particular clubul nostru, Clubul 3,14, pot fi un asemenea reper!

Așadar, ce dorim să facem?

1. Avem ca scop dotarea unei săli din incinta Colegiului Național ,,B.P. Hasdeu", sală destinată activităților artistice, astfel încât numărul celor care vor beneficia de atelierele ART 3,14 să fie cât mai mare, iar calitatea activităților, cât mai bună. În sală vor avea loc ateliere de teatru/film și public speaking. Performanțele obținute în ultimii ani în activități nonformale ne fac să credem că vom avea rezultate bune și în continuare.

2. Important: deși nucleul inițiativei noastre este în C. N. B.P. Hasdeu, ne-am propus extinderea proiectului ART 3,14 prin parteneriate cu școli din Buzău și din alte comunități locale, parteneriate cu ONG-uri și cu mediul antreprenorial local. O astfel de conectare a energiilor poate fi, în viitorul nu prea îndepărtat, unul dintre motivele pentru care tinerii buzoieni se vor simți motivați să revină acasă și să dezvolte comunitatea locală. În momentul acela, ”bătălia” pentru un Buzău cu adevărat modern și ofertant va fi câștigată. 

Există o vorbă: ”dacă vi se pare că educația e scumpă, stați să vedeți cât costă lipsa ei.” Noi am văzut de prea multe ori acest lucru și credem că schimbările se pot face, nu doar prin reforme, ci și de ”de jos în sus”, prin inițiative ale diverșilor actori ai comunităților locale.

Dacă și tu crezi că dezvoltarea locală se poate face prin educația de calitate, donează pentru proiectul ART 3,14!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundația Comunitară Buzău

Dacă și tu ai visat ca Buzăul să se transforme într-un loc mai bun pentru tine, vecinii și copiii tăi, poate că a venit momentul să faci ceva ca să îndeplinești acest vis. 

Cercul de Donatori Buzău - ART 3,14

Intenția noastră este să amenajăm un spațiu de învățare complementar și creativ. Spațiul va fi destinat în primul rând repetițiilor de teatru; de asemenea, în sala respectivă se vor putea juca piese de teatru pentru un public de 25-30 de persoane. Dotările sălii vor permite și realizarea de filmări (scurtmetraje), de montaj video și de ateliere de film. Nu în ultimul rând, sala va putea servi, prin dotările menționate, la repetiții pentru public speaking și la desfășurarea de concursuri în acest domeniu.

 

 

30 Day Fundraising Challenge ~ 2019

Proiectul nostru este parte dintr-o viziune mai amplă a școlii de la Hasdeu asupra relației pe care o construiește cu întreaga comunitate buzoiană, o relație deschisă, de punere în comun, în

11 Donatii

Anonymous

150 RON
Felicitari si mult succes! Asteptam sa ne chemati la un spectacol pe o scena in Bucuresti :) . Craciun fericit!
24 Dec 2019

Anonymous

500 RON
Felicitari pentru initiativa!
14 Dec 2019

Anonymous

255 RON
12 Dec 2019
Spor!
11 Dec 2019
Succes
10 Dec 2019

Anonymous

300 RON
07 Dec 2019

Vlad Rădescu

75 RON
Cu Dănuț Silvan în frunte veți avea succese multe!
06 Dec 2019

Anonymous

300 RON
Mult spor!
06 Dec 2019

Anonymous

30 RON
Pentru educație, pentru artă, pentru profesori de poveste care fac istorie. Succes!
06 Dec 2019
30 RON
Ce buzoieni faini pe aici!
05 Dec 2019

Anonymous

100 RON
05 Dec 2019