Melania Tudose - Fundația Comunitară Buzău

Caravana cu moaşe

1,113 RON Donatii stranse
9.275% Complete
12,000 RON Target
11 Donatii

 

Proiectul Caravana cu Moase initiat de Melania Tudose, moasa la Maternitatea din Buzau, isi propune ca impreuna cu o echipa formata din 15 Moase, sa ofere sedinte de informare si educatie in domeniul reproducerii catre gravide, cupluri, adolescente. Mai mult, acest proiect va include cateva mamici care vor beneficia de indrumarea unei moase in perioada pre si post-natala, perioada cea mai incarcata de emotie datorata aspectelor necunoscute legate de sarcina si nou-nascut.

Sesiunile se vor desfasura intr-o locatie stabilita din orasul Buzau, dar si in alte orase din judetul Buzau, unde Caravana cu Moase va merge la solicitarea grupurilor locale. 

Astfel Caravana cu Moase, în mijlocul comunităţii buzoiene, va învăţa femeile şi partenerii lor să perceapă sarcina şi naşterea ca pe nişte evenimente naturale de viaţă şi le va instrui astfel încât să le parcurgă firesc, fără frica durerilor de naştere şi teama de ineditul poziţiei de proaspeţi părinţi.

 

Obiectivele principale ale acestor sesiuni vizeaza :

- Îmbunătățirea stării de sănătate în domeniul reproducerii

- Dezvoltarea unor deprinderi de bază privind igiena generală şi intimă cu scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuala (BTS)

- Educarea in parcurgerea fiziologică şi psiho-emoţional pozitivă a sarcinii şi a naşterii

- Insuşirea unor tehnici adecvate de îngrijire şi de integrare a noului membru al familiei

- Conştientizarea riscurilor şi a posibilelor devieri de la normalitate, învăţarea atitudinilor corecte şi pregătirea adecvată pentru statutul de viitori părinţi

- Creşterea nivelului de cunoştinţe despre aparatul reproducător si etapele sarcină- naştere-lehuzie

- Dobândirea de informaţii corecte privind practica anticoncepţională şi alăptarea

- Parcurgerea etapelor sarcină- naştere-lehuzie drept evenimente de viata si nu boli sau situatii aflate la risc

 

Credem cu tărie că aceste sesiuni de informare corectă asupra sănătății în domeniul reproducerii, vor avea ca rezultate:

1. Creșterea procentului de nașteri naturale

2. Reducerea ratei cezarienelor

3. Reducerea bolilor asociate sarcinii, lăuziei, nou-născutului 

4. Reducerea numărului de mame minore

 

Cum se vor desfășura aceste sesiuni de informare și educare organizate prin proiectul Caravana cu Moașe?

- Publicarea unui calendar lunar sau anual cu planificarea sesiunilor

- Promovare și Informare în media locală despre calendarul sesiunilor

- Sesiunile vor avea loc de 2 ori pe lună pe parcursul anului 2020

- Sesiunile vor avea aceelasi conținut prezentat, așadar pentru un participant este suficientă participarea o singură dată, urmând ca apoi să contacteze o moașă la cerere pentru întrebări suplimentare -

- Desfășurarea unor sesiuni speciale de informare în licee și centrele de plasament către adolescente

- Practică şi comunicare adaptată nivelului de înţelegere al auditoriului

- Tehnica de informare şi educare se va face prin prezentări în format electronic, materiale redactate, demonstraţii simulative şi discuţii interactive.

- Interacțiune directă dintre Moașă și viitoare mămici cu posibilitatea menținerii unei legături pe termen lung pentru furnizarea de informații și suport

- Durata sesiunilor este în jur de 180 min/sesiune Numărul acceptat de participanți la sesiuni este de 20-30 de persoane/ sesiune  

 

Pentru ca proiectul Caravana cu Moașe să se desfășoare în cele mai bune condiții are nevoie de oameni și de finanțare. Buzoieni, haideți să dăm drumul Caravanei să meargă în 2020 cu cât mai multe sesiuni de informare și educație către viitorii părinți, viitoare mame sau adolescente. Orice donație este o cărămidă la construirea unei comunități buzoiene mai responsabile și informate. Cu donațiile care se vor strânge vom începe achiziționarea de materiale necesare derulării sesiunilor: 

- Laptop

- Videoproiector / retroproiector

- Materiale didactice pentru prezentare

- Materiale pentru simulare și demonstrații

- Închirierea spațiului

- Mic catering pentru participanți

 

Pentru Femeia viitoare Mămică, o Moașă înseamnă mai mult decât o asistență de moment. Înseamnă încredere, informare, relaționare, dezinhibare, dedicare și emoție împărtășită.

În toate țările civilizate sănătatea reproducerii reprezintă o prioritate de sănătate publică. Mai mult decât atât, parcurgerea etapelor sarcină, naştere şi lăuzie într-o manieră traumatizantă pot avea efecte pe termen lung, cu impact major atât asupra persoanei în cauză, cât şi a viitorului copil. Viziunea proiectului are la bază conceptul conform căruia sarcina, naşterea şi nou-născutul sunt stări fiziologice şi nu trebuie tratate că boli, iar educaţia prin sesiuni dedicate publicului țintă  este cea mai bună metodă de prevenţie şi cea mai eficace atitudine practicată la nivel mondial.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundația Comunitară Buzău

Dacă și tu ai visat ca Buzăul să se transforme într-un loc mai bun pentru tine, vecinii și copiii tăi, poate că a venit momentul să faci ceva ca să îndeplinești acest vis. 

Cercul de Donatori Buzău - Caravana cu moașe

Împreună putem să oferim siguranţa unei vieţi intrauterine şi un start fizic şi psihic mai sănătos  în viaţă copiilor buzoieni, printr-o instruire, informare şi educare adecvată a părinţilor lor. Moaşa (midwife=femeia de lângă femeie) în mijlocul comunităţii buzoiene va învăţa femeile şi partenerii lor să perceapă sarcina şi naşterea ca pe nişte evenimente naturale de viaţă şi le va instrui astfel încât să le parcurgă firesc, fără frica durerilor de naştere şi teama de ineditul poziţiei de proaspeţi părinţi.

30 Day Fundraising Challenge ~ 2019

Caravana cu Moașe este un proiect inițiat și susținut de Asociația Moașelor Independente (AMI). Proiectul își propune ca activitate principală crearea unui cadru de informare adecvat, în dom

11 Donatii

Rares Sebastian Dinu

150 RON
31 Dec 2019
Mult succes!
31 Dec 2019

Anonymous

50 RON
31 Dec 2019
24 Dec 2019
15 Dec 2019
Mult succes. Sper ca proiectul sa se extinda si in alte zone ale tarii.
12 Dec 2019

Anonymous

300 RON
11 Dec 2019

Anonymous

100 RON
11 Dec 2019
30 RON
Sustin si eu acest proiect pentru mamele din Buzau!
11 Dec 2019

monica mocanu

75 RON
succes in acest proiect, doamnelor!
08 Dec 2019

Andreea

30 RON
Succes si la cat mai multe proiecte in Buzau!
07 Dec 2019