Our mission

Vrem ca Buzău să fie pe harta comunităților active!

Deși fundațiile comunitare funcționează deja în 16 comunități din România, multă lume încă nu înțelege ce fac fundațiile comunitare și care este rolul lor. Rolul lor primordial este acela de a construi încredere. Dicționarul definește încrederea ca acțiunea de a (se) încrede și rezultatul ei – sentimentul de siguranță față de cinstea, buna-credința sau sinceritatea cuiva. ”În opinia mea, încrederea este lipiciul social de care o comunitate are nevoie pentru ca ea să poată fi numită ACASĂ.” Rucsandra Pop, Director Program Fundații Comunitare în cadrul Asociației pentru Relații Comunitare.

Misiunea Fundațiilor este să transforme acest substantiv în verb, să inspire și să ajute oamenii din comunitățile în care activează să construiască lucruri împreună, cu resurse din comunitate. Fundațiile comunitare și toți partenerii lor – fie ei donatori, susținători sau organizații – sunt imaginea unei Românii utopice, dar o utopie pe care pas cu pas, program cu program, fundație cu fundație o punem în practică. O sintagmă potrivită fundațiilor e aceea de visător pragmatic. Ele nu doar visează la o comunitate mai bună, ci o construiesc împreună cu oamenii locului.

Dacă și tu ai visat ca Buzăul să se transforme într-un loc mai bun pentru tine, vecinii și copiii tăi, poate că a venit momentul să faci ceva ca să îndeplinești acest vis.

Projects

Pass the Voice este un concept Autism Voice dedicat părinților, cu scopul de a transfera familiilor toate resursele necesare recuperării copiilor cu autism.

3,655 RON Raised:
35 Donations:
1 Supporters:

Vom sprijini 10 copii proveniți din medii defavorizate, dar care, prin rezultatele lor,  ne dau încredere că odată ajunși mari, vor contribui la îmbunătățirea calității vieții comunității.

4,555 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:

Intenția noastră este să amenajăm un spațiu de învățare complementar și creativ. Spațiul va fi destinat în primul rând repetițiilor de teatru; de asemenea, în sala respectivă se vor putea juca piese de teatru pentru un public de 25-30 de persoane. Dotările sălii vor permite și realizarea de filmări (scurtmetraje), de montaj video și de ateliere de film. Nu în ultimul rând, sala va putea servi, prin dotările menționate, la repetiții pentru public speaking și la desfășurarea de concursuri în acest domeniu.

2,040 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:

Împreună putem să oferim siguranţa unei vieţi intrauterine şi un start fizic şi psihic mai sănătos  în viaţă copiilor buzoieni, printr-o instruire, informare şi educare adecvată a părinţilor lor. Moaşa (midwife=femeia de lângă femeie) în mijlocul comunităţii buzoiene va învăţa femeile şi partenerii lor să perceapă sarcina şi naşterea ca pe nişte evenimente naturale de viaţă şi le va instrui astfel încât să le parcurgă firesc, fără frica durerilor de naştere şi teama de ineditul poziţiei de proaspeţi părinţi.

1,113 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:

Râul Bâsca Mare este amenințat cu distrugerea totală de un proiect de aducțiune derulat de Hidroelectrica SA. În urma acestui proiect de aducțiune, tot debitul acestui râu o să dispară, afectând iremediabil un habitat natural Natura 2000 și 4 specii de pești protejate la nivel European.

15,221 RON Raised:
72 Donations:

480 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:

Tandemo va fi o aplicatie care va intermedia întâlniri/intervenții în școli între elevi și oameni cu idei și resurse valoroase din afara spațiului școlar. Invitații pot fi din zona de tehnologie, inovație sau antreprenoriat, dar și zone de conținuturi care se abordează foarte rar/sau deloc în școală în România.

4,235 RON Raised:
26 Donations:
1 Supporters:

Asociația Kara Dog Search & Rescue desfășoară activități de creștere, îngrijire și instruire a câinilor utilitari, de căutare și salvare urbană și în mediu natural, de sub dărâmături și de sub avalanșe, precum și câini de companie și de însoțire pentru ajutorarea peroanelor cu dizabilități și aflate în nevoie.

225 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:

Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Iar pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, ne-am propus să strângem fonduri pentru proiectele și activitatea Fundației Comunitare Buzău.

1,825 RON Raised:
14 Donations:
1 Supporters:

Împreună, putem construi un spațiu cum nu mai e altul în România. Putem afla mai multe despre Pământ, despre Mediu, despre schimbările care au avut loc în istoria de mii de milioane de ani a planetei și putem monitoriza schimbările care au loc chiar acum, în jurul nostru.

3,790 RON Raised:
41 Donations:
1 Supporters:

Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, vrem să înființăm Fundația Comunitară Buzău.

8,614 RON Raised:
41 Donations:

Fundraising events

Benefiting:: Cercul de Donatori Buzău - Salvați Bâsca Mare

72 Donations

Benefiting:: Cercul de Donatori Buzău - Caravana cu moașe

Benefiting:: Cercul de Donatori Buzău - ART 3,14

Athens Marathon. The Autentic ~ 2019

Benefiting:: "Pass the voice" la Buzau

35 Donations

fundraising-pages.labels.title

Salvați Bâsca Mare