Fundația Comunitară Buzău

Fundația Comunitară Buzău

"Pass the voice" la Buzau

Status: Finantat

Pass the Voice este un concept Autism Voice dedicat părinților, cu scopul de a transfera familiilor toate resursele necesare recuperării copiilor cu autism.

[ Show more ]

3,655 RON

Sumă:

1

Galantomi:

35

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul se adresează familiilor defavorizate, aflate în județe în care serviciile de terapie sunt limitate, care au unul sau mai mulți copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist (TSA).

Atât din lipsa posibilităților de informare, cât și din lipsa resurselor materiale, părinții apelează foarte târziu la serviciile de evaluare și terapie pentru copilul lor și nu sunt incluși în programe de training care să-i învețe cum să lucreze cu propriul copil și cum să-l ajute pe acesta.

Scopul proiectului: Pass the Voice este un concept Autism Voice dedicat părinților, cu scopul de a transfera familiilor toate resursele necesare recuperării copiilor cu autism.

Modelul de intervenție în care părintele este "co-terapeut" va crește atât implicarea familiei în terapie, cât și a numărului de ore de intervenție, crescând sensele de recuperare și integrare.

În cel mai mare studiu bazat pe necesitatea instruirii părinților, cercetătorii au demonstrat beneficii clare în dezvoltarea copiilor cu autism ai căror părinți au fost învățați strategii de promovare a comunicării sociale. Copii au dezvoltat semnificativ mai multe abilități atunci când părinților li s-a oferit training individual, în două-trei sesiuni pe săptămâna (Autism Speaks & the Național Institute of Mental Health).

Autism Voice răspunde acestei situații prin oferirea de know-how, metodologii și instrumente concrete de lucru părinților:

- 1000 de părinți vor beneficia de cursuri bazate pe principiile ABA, singura terapie de recuperare ce poate oferi o șansă copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare (50 părinți per județ – 20 județe)

- Pass the Voice KIT - un pachet inovativ de materiale educaționale, special conceput pentru predarea de noi abilități, reducerea comportamentelor inadecvate, putând fi utilizat cu succes în orice situație dificilă.

Pentru copil, terapeuți și familie, ABA este un mod de viață. Ne dorim să dăm naturalețe intervențiilor comportamentale și să le transferăm către părinți, cu toate elementele necesare modelării comportamentelor și abilităților copiilor.

În momentul în care părinții înțeleg ce implicații are autismul asupra dezvoltării copilului și cum anume ii influențează comportamentele, dublat apoi de însușirea tehnicilor, viața cu un copil cu autism devine mult mai ușor de înțeles, iar tehnciile de modelare comportamentală
vor da părintelui mai mult control asupra comportamentelor copiulului și implicit a vieții de familie.

Studiile și proiectele de cercetare au demonstrat că rezultatele copiilor ai căror părinți se implică activ pe parcursul terapiei, sunt mult mai bune.

Pregătirea continuă a parinților oferă nu doar o baza teoretică, ci și una practică, de identificare a unor soluții clare de modelare comportamentală și de predare sistematică.

Rezultate Proiect

1. 1000 de părinți (50 în Buzău) vor fi abilitați în a fi co-terapeuți pentru copiii lor, aplicând terapie recuperatorie la domiciliu atât cu suport informațional, cât și cu suport fizic prin Pass the Voice KIT și platforma on-line cu resurse și consultanță în ABA - passthevoice.autismvoice.ro.

2. 1000 de copii (50 în Buzău) vor beneficia de terapie recuperatorie ABA în contextul lucrului direct cu părintele co-terapeut și vor beneficia de plan de intervenție specializat personalizat pentru nevoile acestora. Evoluția lor va putea fi supravegheată de specialiștii Autism Voice prin platforma passthevoice.autismvoice.ro.

3. Crearea primului registru național al copiilor cu tulburări de spectru sau comportamentale unde vor fi adăugate toate datele cantitative și calitative din 20 de județe din România prin acest proiect. Platforma va fi continuată prin cursurile efectuate de specialiștii Autism Voice pe viitor, funcție de activitate și resurse. Dorim să updatam platforma pe măsură ce găsim noi surse de finanțare pentru cursuri în alte județe.

4. Crearea primul Kit de co-terapie ABA din țară „Pass the Voice”, a cărui conținut va fi accesibil și on-line prin platforma  assthevoice.autismvoice.ro (Ghidul de lucru al părintelui, caietul special cu fișe adaptate curricular și materialele video vor fi accesibile gratuit oricui din țară, în timp ce materialele de Kit ABA și sistemele de premiere și stimulare a comportamentelor pozitive în format fizic vor putea fi achiziționare contra cost).

Pentru a aduce acest training de două zile pentru părinți la Buzău, Autism Voice estimează că este nevoie de un buget de 3000 de lei.