Cercul de Donatori Buzău - Caravana cu moașe @ Binele Invinge ~ 2019

Caravana cu Moașe este un proiect inițiat și susținut de Asociația Moașelor Independente (AMI). Proiectul își propune ca activitate principală crearea unui cadru de informare adecvat, în domeniul reproducerii, prin organizarea de sesiuni de educație și informare către grupuri țintă (gravide, cupluri, adolescente) din orașul Buzău și din împrejurimi.

Viziunea proiectului are la baza conceptul conform căruia sarcina, naşterea şi nou-născutul sunt stări fiziologice şi nu trebuie tratate ca boli, iar educaţia prin sesiuni dedicate publicului țintă  este cea mai bună metodă de prevenţie şi cea mai eficace atitudine practicată la nivel mondial.

În toate țările civilizate sănătatea reproducerii reprezintă o prioritate de sănătate publică. Mai mult decât atât, parcurgerea etapelor sarcină, naştere şi lăuzie într-o manieră traumatizantă pot avea efecte pe termen lung, cu impact major atât asupra persoanei în cauză, cât şi a viitorului copil.

Caravana cu moaşe

Proiectul Caravana cu Moase initiat de Melania Tudose, moasa la Maternitatea din Buzau, isi propune ca impreuna cu o echipa formata din 15 Moase, sa o